Iesire ieri pe Sena. Din pacate fara cloncurile de la Zoran pentru ca nu au ajuns inca. Aveam la mine un clonc de la Yvan. Am fost cu Iasek (polonez) si Jean-Pierre Foissy, omul care face desenele in revista Pêche et les poissons. (
voicifoissy.com )
De la inceput Foissy prinde un bibi de cam 250gr. E ok. Arunc si eu un silicon si scot un bibi de 500gr. Il pun la cazne sub barca. Trecem pe un loc unde adancimea se face de la 5m la 7m. Imediat vin 3 mustaciosi in jurul lui bibi. Si au mers asa cu noi 20 de m. N-a tras unu. Niste cloncaneli si iar apar mustaciosi. Si tot asa cam o ora. O data a tras unu de bibi fara sa se intepe si fara sa reuseasca sa-l fure. Ma enervez si plecam spre groapa n°1. La capul insulei clenilor ne oprim totusi sa facem si noi o poza cu un clean mai ca lumea. Nimic. De cateva saptamani se tot invarte un mosneag cu o gonflabila pe acolo. Am impresia ca a gasit cuibul si ii cam zguduie. De acum s-a facut vremea de vara, apa a ajuns la nivelul normal, deci ar trebui sa fie clenii acolo.
Groapa n°1 fiind la numai 20m derivez pana peste ea. Nimic. Bibi, in plina forma, se tot misca la capatul firului. Tocmai bine, au garat o barja enorma plina cu nisip si pietris chiar pe groapa 1. E bine ca pe barja e si masa si taburete. Acostez barca langa barje, si megem sa mancam. Las pe bibi pana sub barja unde sunt 10m adancime. Slabesc putin frana si plec sa beau un pahar de vin rozé rece pe care a deschis-o Iasek. Nici nu am timp sa beau o inghititura si parca vad ceva anormal cu coltul ochiului. Nu mai vad lanseta. Fug repede si constat ca lanseta este in suport insa indoita cu varful in apa. Dau teapa, si dupa un foarte scurt drill scot asta :
Bibi nu mai e acolo. Il inlocuiesc cu unu mai mititel si ma duc sa cotinui masa si paharul. Dupa masa nu am afcut nimic nici la groapa n°2 nici la picioarele de pod. Am lasat-o balta cu somnul si am dat la salau si biban. A prins fiecare cate un strap.
Vremea, in sfarsit, de vara. Nu foarte cald. 25° dupa masa, numai bine. Prea mult ski nautic (au profitat si ei de vremea frumoasa) pesti inca timizi.
Urmatoarea iesire duminica viitore pe Vienne, un afluent al Loarei, pe Porta Bote.