Dragă oaspete, bine ai venit la: Forum Pescuit la Somn. Dacă cumva ești pt. prima dată pe această pagină, te rog citește tot ce scrie la Ajutor. Acolo îți va fi explicat cum să navighezi prin acest forum. După aceea te poți înregistra pt. a putea folosi toate funcțiunile acestui forum. Folosește formularul de înregistrare Înregistrează-te, pentru a-ți crea un cont de utilizator sau informează-te mai întâi complet și detaliat asupra procesului de înregistrare. Dacă cumva te-ai înregistrat deja, te poți aici autentifica.
Sări de informațiile utilizatorului
Administrator
Locație: Giroc
Profesia: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
N-as vrea sa vorbesc prostii dar cred ca o barca cu greutatea unei gonflabile, FARA chila si in glisaj ar fi cam greu de controlat....A avut cineva Kolibri cu fara chila conflabila? cum se comporta, intra usor in glisaj?
Fratilor ce sa zic, am comandat-o deja pe cea de 3,3m cu chila gonflabila. Daca am ales bine sau rau acum voi vedea pe pielea mea si macar voi reusi sa-i sfatuiesc pe alti in cunostinta de cauza. Eu sper ca totusi am ales bine. Sa vedem a zis orbu.
Acum sunt in cautare de motor. Are cineva vreo informatie valoroasa in acest sens? Am gasit niste oferte pe net, ma pun pe sunat.
Am categoria C si D.Privitor la motor, sa ai in vedere ca de la 5cp inclusiv in sus iti trebuie permis de navigatie.
Administrator
Eu am luat in iarna aceasta un kolibri KM-280 fara chila. La luarea deciziei a contat foarte mult greutatea barcii...doar 26 kg.
Cele cu chila sunt prea grele...eu pescuiesc doar singur...si mi-ar fi fost prea greu sa car...sa umflu si sa dezumflu o barca de 50 kg.
.............te-ai grabit !!!! ,probabil pretul a fost foarte bun .Pentru a pune pe apa o gonflabila si de 50 de kg +un motor de 4 hp (pana in 4hp )nu-ti trebuie permis .De la 5 hp in sus, e caz penal,Eu am luat in iarna aceasta un kolibri KM-280 fara chila. La luarea deciziei a contat foarte mult greutatea barcii...doar 26 kg.
Cele cu chila sunt prea grele...eu pescuiesc doar singur...si mi-ar fi fost prea greu sa car...sa umflu si sa dezumflu o barca de 50 kg.
Acum caut un motor....nu sunt foarte hotarat daca sa fie de 2,5 sau 5 cp....am vazut pe youtube barca cu 5 cp si gliseaza foarte frumos..e tentant.
Astept ceva pareri de la cei care au glisat cu barci fara chila.
Legat de motor..am gasit o varianta cu cizma medie...5 cp....sh...aveti experienta la utilizarea motoarelor cu cizma medie pe barci pneumatice?
foarte corect ce a spus Costi !!dar a uitat de un amanunt, ce-l face sa gliseze cu barca de 3,1m ,foloseste un prelungitor de manier+sta pe mijlocul barci .
Eu am o barca de aproape 50kg si o hernie de disc.
Avantajul este ca barca n-are 50kg dintr-o bucata ci din doua bucati: partea gonflabila si podina de aluminiu.
In concluzie o car ca si pe una de 25kg doar ca fac 2 drumuri.
Inainte de asta am avut o barca KingFisher de 2,7m, fara chila, care nu intra in glisaj cu un Yamaha de 4CP nici cand eram singur.
Asta actuala (3,1m) gliseaza cu acelasi motor insa doar cu o singura persoana.
......"Iarna nu-i ca vara"......iar pe "malul apei, nu-i ca-n sufragerie"am facut ceva manevre prin sufragerie si ma descurc super ok
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »danmiclau56« (14. februarie 2014, 14:58)
Administrator
Costi ,doar de curiozitate, cum pui barca pe apa :intai barca si apoi montezi podina in ea de pe apa? Si cand o scoti ? Nu trebuie sa o iei de pe apa cu podina cu tot? Deci 50 kg? Ca am devenit curios deoarece daca stiam metoda ta imi luam si eu una de 45 kg ca a lui Adiwolf ...Insa pe colegul l-am vazut ca o pune si o ia cu totul de pe apa si apoi o demonteaza.Bine la fizicul lui isi permite!
-a ajuns sa fie oarecum un mit...fara chila nu se poate si asta a intrat romanului in cap
Administrator
... sa nu va mai ganditi la gonflabile decat in cazul in care vreti sa le umpleti cu apa si sa le folositi pe post de piscina pentru bebelusi!
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH