Miercuri dupa ce m-am intors din concediu il sun pe Cata si ne intelegem sa facem o iesire pe Mures vineri seara si sambata dimineata ca tot ii povestisem ce apa adancaq si ce somni mari am eu in zona. Ramane stabilita treaba eu ma pregateam sufleteste, era prima mea iesire la clonc dar vroiam sa vad si eu cum sta treaba, bete imi cumparasem, mulinete aveam asa ca asteptam cu nerabdare ziua de vineri. Il sun pe Cata vineri spre pranz si cadem deacord ca fiind cod galben de canicula sa vina doar in recunoastere sa vada daca poate baga barca si sa-si faca o idee despre locuri. Ajunge Cata, gaseste locul bun de bagat barca mergem la umbra, gustam un mic, un suc si stabilim cu clarul ca la 5.30 A.M. ne auzim si la 6.00 sa fim pe apa. Zis si facut! Sau poate nu! Ma duc seara sa socializez un pic si ma culc un pic mai tarziu, oricum imi pregatisem ceasurile sa sune, tot ce trebuie, doar ca nu le aduc langa pat ci le las in alta parte

Ma trezec, afara lumina, soare orbitor chiar, ora 8,38. RAHAT!!! Ma gandesc primul lucru la Catasi la faptul ca m-am facut de cacao intr-un mare fel, caut telefoanele 16 apeluri ratate de la Cata, ultimul la 7,17 cand s-a si descarcat telefonul. Il sun era pe apa, fara momeala , nu asa de suparat cum ma asteptam

. In fine urc in masina si fug la apa. Acolo surpriza imi spune Cata ca apa nu depaseste 1,2m. Il ghidez spre zona cu apa mare pe care o stiam si dupa o scurta recunoastere incepe cloncanitul, adica da Cata de 4-5 ori cu cloncul si agata unul la vreo3 kg. Frumos!!! Imi place!! Facem Terminam prima tura o incepem si pe-a doua il mai auzeam pe Cata spunand cum se mai ridica cate un somn majoritatea mici, unul mai mare ne-a urmarit vreo 20m , frumos ce sa zic , eu stateam cuminte cu firul in mana si speram. Afara caldura mare, Cata spune sa mai dam totusi o tura si dupa aceea sa pleca. OK, ce sa zic, eu unul as fi stat toata ziua cu firul ala in mana

. Cum spuneam incepem si tura a 3-a nu inainte ca Maestrul meu sa mai puna o momeala secrete din Japonia in carlig si dai si cloncane. La un moment vad mana lui Cata ca tresare da contra si spune"l-am luat". Ia batul din suport si incepe drilul, pestele lua fir de pe Penn cu frana stransa la maxim. Il intreb pe Cata " are un metru jumate?". Ma bagam si eu in seama , de pescar de clonc

. Cata imi spune ca da si dupa aceea incepe distractia, ne tragea bestia si in sus si si mai ales in jos pe Mures . In fine dupa vreo 10 min de dril superb ii vad coaga si dupa inca vreo 15 secunde apare capatana, mare, MARE!!! Singurul lucru pe care il spun este "E CA PE EBRO". Ii dau doua palme peste frunte(sentimentul este superb sa stai in barca si sa atingi asemenea dihanie) si Cata il ridica cu greu in barca. FRUMOS!!!!! SUPERB!!!! Il felicit, omul era foarte mandru, avea si de ce

cautam o plaja unde sa ii facem poze, Cata imi da prelata sa il acopar sa nu-l bata soarele, la un moment Cata spun trage mai greu motorul suntem 3 in barca

Asa si era. Ajungem pe plaja abia dam jos din barca dihania , Cata muta camera pe mal, eu caut ruleta in geanta , ma gandeam ca are in jur de 170cm, iau ruleta il masuram,
190cm FIX
. Noul record al lui Cata, eu incantat la maxim. In fine facem poze, se filmeaza eliberarea, de fapt totul a fost filmat, de la trasatura pana la eliberare. In fine cred ca sunt foarte norocos ca la prima iesire la clonc sa am bucuria sa vad un asemenea exemplar frumos, exemplar cum am vazut doar pe youtube. Ce mai incoace-incolo a fost ca pe Ebro

.
P.S. 1Inca sunt convins ca primul meu somn de peste 2m va fi mai mult spre 3m

P.S.2 Multumesc Cata inca odata pentru aceasta zi minunata