Intrebare: ce pare aveti despre barcile Linder fishing 410 sau 440 pentru pescuitul pe Dunare zona Calarasi - Zimnicea la clonc si spining in principal ,pentru 2 persoane, si pentru alte activitati asemanatoare tot pt. 2 persoane.
Salutare domnilor!!! Dupa intalnirea din aceasta luna, dupa cum multi dintre voi stiu, am primit VIZA de la Tocilara pentru barca. Acum caut in disperare ambarcatiuni si doresc niste pareri. Doleanta mea cea mai mare este motorizare relativ mica :ideal 20 hp si obligatoriu consola (avand in vedere ca voi plimba si familia, consider ca o ambarcatiune cu consola ofera o mai buna vizibilitate). Am gasit trei modele care se incadreaza , dupa cum urmeaza:
1.Romcraft 460 -constructie din fibra, motor max 30 hp, capacitate 445 kg, 4.6 mt lungime .Minusuri:latime mica-1,56, consola pe centru.In categoria fibra este si modelul de la BlackSea (cea a lui Marius, cu care am fost si care mi-a obtinut viza) dar nu stiu daca 20-25 calutzi merge pe ea.
2.Terhi 6020 constructie din ABS, capacitate 405 kg, motor max 30 hp, consola pe laterala, latime 1.85 mt. Minusuri: nu stiu cum se comporta ABS-ul la eventuale lovituri, capacitate relativ mica.
3.Linder 445 sportsman max constructie aluminiu de 2mm, lungime 4,51 mt capacitate 465 kg, consola pe laterala barcii, max. 30 hp. Minusuri: materialul de constructie (inca nu se stie daca rezoneaza au ba sunetul produs de clonc).
Bineinteles ca mai exista si alte diferente cum ar fi pretul, disponibilitatea, producator sau importator samd.
Am citit toate postarile anterioare ale dvs domnilor pentru care va sunt recunoscator dar as dori niste pareri despre cele 3 modele expuse mai sus. Bineinteles ca toti care nu sunt ageamii ca mine pot sa bage un ochi-sfat-coada-samd, nimic in afara de motorizare si consola nefiind batut in cuie.
va multumesc anticipat.
am spus eu ca face motoareVorbeam strict de corpul barcii...nu cred ca Linder face si motoare
Citat de la »Cyprinus«
3.Linder 445 sportsman max constructie aluminiu de 2mm, lungime 4,51 mt capacitate 465 kg, consola pe laterala barcii, max. 30 hp. .
Acest răspuns a fost de 1 ori editat, ultima oară de »deepr« (29.08.2016, 16:30)
Si tot eu...in regulamentul modificat scrie ca " ART. 2, alin. 3:
(3) Pentru a conduce o ambarcaţiune de agrement sau un motovehicul nautic cu
o putere a motorului de până la 3,68 kW/5 CP inclusiv nu este necesară deţinerea
certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement.
Aici sunt 2 prevederi noi:
a) se specifica clar limita de 5 CP inclusiv pentru care nu e obligatoriu certificatul de conducator ambarcatiune. Inainte limita era doar acea cifra de 3,68 KW, care inseamna cam 4,93 CP, si care la o interpretare rauvoitoare putea crea probleme unui barcagiu cu motor de 5 cai si fara certificat de conducator.
b) nu se mai face distinctia intre ape interioare sau ape maritime costiere, cum era in vechiul ordin (scutirea de certificat era valabila doar pe ape interioare). Asta inseamna ca inclusiv pe mare nu avem nevoie de certificat daca avem motor pana in 5 cai inclusiv.
Sări de informațiile utilizatorului
Locație: dr tr severin
Profesia: maistru electro mecanic,maistru constructii metalice,cazangerie si sudura
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH