I-auzi...aveti si voi unul....tare de tot..Pai cine crezi ca sa zbatut sa inchida si stiuca in aprile-mai??...anpa....anpa.....anpa...Astazi am fost din nou la politie ca urmare a sesizarii facute. Am avut printat anuntul cu pestele de vanzare. Cazul se cunostea, este dosar facut dar mi-a si aratat ca are toate actele necesare. In mod sigur sunt false. Au factura, ordin de plata prin banca, scrisoare de transport pt masina cu temperatura controlata. Deci in mod clar, dosarul se va inchide ca nu sta nimeni sa caute prin italia, sa se intereseze daca actele sunt adevarate sau nu. De asemenea mi-a aratat doar in ultimele doua saptamani, 80 de amenzi si dosare penale. Cei de acolo recunosc ca acestia nu bor pati mai nimic, practic vor ramane cu amenda si vor iesi din nou. Din ce au confiscat, majoritatea sunt parasute, bete, prostovoale si 200 de metri de plasa monofilament gasita intr-o masina, cateva zeci de kilograme de peste. Practic plasele bagate in apa nu au cum sa fie scoase, nu au barci. Problema cea mai mare este ca inspectorul ANPA valcea cu care merg ei in actiune este tatal braconierilor. Am un plan si pentru dansul
Salut,
Va rog nu omiteti faptul ca pe langa autoritatile statului exista societatea civila care se poate organiza in asociatii, in cazul de fata asociatii de pescuit.
Personal sunt membru CRE Bacau de ceva ani.
Pentru cei interesati, cateva linkuri.
Centrul Regional Ecologic Blog
Uploads von Centrul Regional de Ecologie Bacau
- YouTube
https://www.facebook.com/groups/346008265442726/?fref=ts
Salut, ai auzit de CRE numai de activitatiile din anii trecuti deoarecein ultima perioada ne intensificam actiunile mai mult in zona lacului Bacau, lac care este in custodia CRE Bacau inca din mai 2006. Lacurile si anumite luciuri de apa la care faci referire nu mai sunt in custodia asociatiei de pescuit CRE, doar partial a AJVPS ului.Salut,
Va rog nu omiteti faptul ca pe langa autoritatile statului exista societatea civila care se poate organiza in asociatii, in cazul de fata asociatii de pescuit.
- YouTube
Salut, am auzit de CRE dar numai de activitatile din anii trecuti. Am inteles ca deja vi s-a trasat sa nu mai faceti actiunile pe lacurile de acumulare dintre Bacau si Adjud de prefectura , ptr ca "oamenii de bine" traiesc din pescuit, indiferent ca e sau nu , prohibitie. Nu am mai vazut actiuni, plase si barci cu foc de 2 ani. Protectia mai ales a celor de pe Racaciuni unde ti se impiedica motorul barcii in plase. Politicul si-a bagat coada si aici.
Salut, ai auzit de CRE numai de activitatiile din anii trecuti deoarecein ultima perioada ne intensificam actiunile mai mult in zona lacului Bacau, lac care este in custodia CRE Bacau inca din mai 2006. Lacurile si anumite luciuri de apa la care faci referire nu mai sunt in custodia asociatiei de pescuit CRE, doar partial a AJVPS ului.Salut,
- YouTube
Salut, am auzit de CRE dar numai de activitatile din anii trecuti. Am inteles ca deja vi s-a trasat sa nu mai faceti actiunile pe lacurile de acumulare dintre Bacau si Adjud de prefectura , ptr ca "oamenii de bine" traiesc din pescuit, indiferent ca e sau nu , prohibitie. Nu am mai vazut actiuni, plase si barci cu foc de 2 ani. Protectia mai ales a celor de pe Racaciuni unde ti se impiedica motorul barcii in plase. Politicul si-a bagat coada si aici.
Ca idee, CRE a inscris in anul 2013 aproape 1500 de membri pescari, acestia beneficiind de masurile de amenajare, populari, paza si competitii sportive organizate pe lacul Bacau.
In 2013 s au facut 2 populari, aprox 5 tone crap si caras, ultima in Noiembrie 2013 cu 3 tone de caras, populari caren vin in completarea popularilor similare din anii trecuti, numai in 2012 aici fiind aduse 3,5 tone de caras si crap. Popularilor oficiale li se adauga zeci de “populari” facute de pescarii sportivi inimosi, care prefera sa elibereze in lacul Bacau pestii prinsi pe alte ape, stiind ca pe acest lac pestii au o sansa la viata.
In ciuda faptului ca in anul 2011 lacul a fost golit, in prezent acesta este deosebit de atractiv pentru pescarii sportivi, in special prin exemplarele de crap/caras si stiuca. Fondul piscicol s-a refacut pentru ca pe acest lac se respecta perioada de prohibitie, braconajul este combatut, iar aproape zilnic se desfasoara controale si pe zonele anumite zone din lac beneficiem inclusiv de monitorizare video.
![]()
![]()
![]()
Pentru Software-ul: Burning Board®, dezvoltat de WoltLab® GmbH