Salut!
Ma numesc Dan, am 38 de ani, locuiesc in Bucuresti si sunt pescar de spinning. Pescuiesc de doi ani pe Dunare in zona Oltenita iar in functie de sezon pescuiesc la salau, avat, somn la momeli artificiale sau somn la clonc. Somnul prins la clonc nu are legatura cu spinningul dar mi s-a parut interesant cum este ridicat somnul de bataia cloncului. Pescuitul la clonc este totusi un pescut activ in comparatie cu cel stationar si cel mai interesant este ca oricand poti captura monstrul in cazul somnului spre deosebire de salau sau avat pot aparea diferente mari de talie. A mai fost si o provocare sa invat sa dau cu cloncul, lucru care mi se parea ceva de nerealizat. La somn la clonc am pescuit numai anul trecut si cea mai mare captura a avut 120 cm, cel mai mare salau a fost de 4,5 Kg si cel mai mare avat de 2,5 KG. Eu prefer pescuitul la cloc celui stationar la somn datorita faptului ca se aseamana cu spinningul deoarece pescarul este activ tot timpul prin batutul la clonc, prin folosirea sonarului pentru identificarea pestilor sa nu mai punem la socoteala ca se pescuieste pe curent si trebuie atentie non stop catre directia de deplasare.
Asteptarile mele de la acest forum sunt sa ma informez legatura cu pescuitul la clonc si astfel sa-mi imbunatatesc stilul.