Ex. 1:
Barca conflabila de 4,5 metri, cu fund exterior din fibra si interior cu podea de lemn, motor 20 cp si 3 pescari in ea. Unul dintre ei, Dutza, fostul meu partener de pescuit in ultimii 15 ani de zile, care dupa cum se vede, n-o prea invatat multe...![]()
Unul dintre ei a iesit la acea partida de clonc cu o lanseta de 80 de grame, mulineta nu cunosc ??? si monofilament de 0,60 mm. Forfachul si carligul era de la Dutza, inca din monturile mele. Si cum se face de fiecare data, chiar la acea linie musca cel mare! Dupa un drill de ca. 40 de minute, unde au schimbat lanseta intre ei, fiecare pina nu a mai putut de dureri in brate, somnul a "parcat" in apa de 35 de metri si a ramas acolo, cu carligul si montura in gura + 35-40 metri de monofilament care l-au taiat sus in barca.In tot acest timp au fost trasi cel mai mult contra curentului, lanseta fiind la maxim indoita, mulineta paraia, dar n-au resit sa-l ridice/ pompeze deloc in sus, si nici sa-l oboseasca
Ce cool, mulineta nu s-a rupt
![]()
E absolut corect ce spui Anem, dar pina caut si incerc diferite lansete sa vad caaare este acea lanseta pe care scrie 100 grame si totusi drill-uiesti un somn de +2 metri cu ea, atunci mai bine plec din start la lupta cu scule special destinate pescuitului de somni
E absolut corect ce spui Anem, dar pina caut si incerc diferite lansete sa vad caaare este acea lanseta pe care scrie 100 grame si totusi drill-uiesti un somn de +2 metri cu ea, atunci mai bine plec din start la lupta cu scule special destinate pescuitului de somni.
Cam cit crezi tu ca s-ar fi prelungit drill-ul cu acel somn de 2,5 metri ce l-ai prins, daca erai in guma? Smecheria la barcile de guma e sa ajungi repede peste somn si sa-l pompezi in sus... daca ai cu ce. Daca nu ai cu ce sa-l pompezi si sa-l obosesti in timp util, la fel te trage prin apa si cu belly, si cu pneumatica, si cu fierotanie...
tu nu poti dovedi ca nu are doar 100 de grame si crezi ca ai prins o lanseta super supla ce scoate orice din apa!
Dar aici, in acest subiect, era vorba de barcile conflabile, nu de diferenta dintre lansete sau ce scrie pe ele.
Salut Anem,
ce greutate au cele 2 lansete pomenite de tine, KK de la Lamiglas si de ProBlue-ul de la G.Loomis?
Na, io aici insa nu mi-s in clar deloc ...![]()
Deci lanseta asta este recomandata a se folosi la fire cu tractiune intre... 6 si 15 kg?
Adica daca folosesc multifilament de 0,30 mm ce tine 30 de kg, adica ca. 60 lb, inseamna ca risc sa rup lanseta?
Eu asa am inteles ca, lanseta sprijina un pescuit si o lansare optimala cu fire monofilament intre 12 - 30 lb, adica fire cu o grosime intre... si deoarece americanii n-au date despre grosimea firului, au trecut 6 - 15 kg.![]()
Line wight (lb) => eu n-am folosit aceste specificații niciodată în viata mea, și nici pe lansetele europene nu am văzut... deci, tra' sa deduc ca aceste date nu-s chiar asa de importante. Asa ca, le voi ignora si de acuma inainte.![]()
ps: eventual, pentru a dezvolta subiectul nu ar fi rau un topic nou
De ce nu folosesc nemtzii aceste date?![]()
![]()
...
De ce nu-i la fel de importanta maximum de forta a franei de la mulineta? La o frana de max. 20 lb pot avea si fir de 100 lb, ca tot nu se rupe lanseta, sau?![]()