Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

mane81

Profi

Registrierungsdatum: 15. April 2012

• Nachricht senden

121

Samstag, 23. Januar 2016, 20:18

Incearca sa cauti ceva canale mici sau ceva mici afluenti ce intra in rau, chiar daca au debit mic acolo trebuie sa fie ceva activitate :ochi: .Eventual uita-te pe Google Earth si vezi daca exista locuri de genul asta.
Ai scris ca te vei duce la pescuit ziua...e bine macar pana cunosti locurile insa de la primavara incolo incearca sa faci macar 2,3 ore si dupa ce se intuneca sau eventual dimineata pana se lumineaza.De primavara pana toamna tarziu aproape toate partidele de spinning eu cu Anem le facem dupa amiaza tarziu(pe lumina pescuim la avat si salau) si macar cateva ore si din noapte ca sa prindem ceva somni.Consider ca sunt mai multe sanse de reusita pe perioada noptii in perioada calda, bine sunt si exceptii...
:noroc:

acuciureanu

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 7. August 2014

• Nachricht senden

122

Samstag, 23. Januar 2016, 20:39

Incearca sa cauti ceva canale mici sau ceva mici afluenti ce intra in rau, chiar daca au debit mic acolo trebuie sa fie ceva activitate .Eventual uita-te pe Google Earth si vezi daca exista locuri de genul asta.
Ai scris ca te vei duce la pescuit ziua...e bine macar pana cunosti locurile insa de la primavara incolo incearca sa faci macar 2,3 ore si dupa ce se intuneca sau eventual dimineata pana se lumineaza.De primavara pana toamna tarziu aproape toate partidele de spinning eu cu Anem le facem dupa amiaza tarziu(pe lumina pescuim la avat si salau) si macar cateva ore si din noapte ca sa prindem ceva somni.Consider ca sunt mai multe sanse de reusita pe perioada noptii in perioada calda, bine sunt si exceptii...
Ar fi exact 2 canale care intra in rau. Din ce am vazut pe google earth revarsarea in rau s-ar face printr-o canalizare. O sa incerc sa ajung pe acolo, desi trebuie sa trec pe niste terenuri care sunt proprietate privata, sper sa nu am pb...
Pana invat cateva locuri si cum se ajunge acolo o sa incerc sa ajung chiar cand se lumineaza, dupa care mai tarziu, cand se mai incalzeste, o sa incerc sa ajung cu cateva ore inainte de rasarit sau o sa merg dupamiaza, ca sa pot ramane dupa apus.
Pe canalele alea am inteles ca e mult clean. Poate o sa fac o proba si pe acolo...

mane81

Profi

• Nachricht senden

123

Samstag, 23. Januar 2016, 20:52

Ar fi exact 2 canale care intra in rau.

Acolo trebuie sa incerci, asteptam poze in viitorul apropiat :noroc:

acuciureanu

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

124

Samstag, 23. Januar 2016, 21:14

Ar fi exact 2 canale care intra in rau.

Acolo trebuie sa incerci, asteptam poze in viitorul apropiat
Sa speram ca pozele or sa fie si cu ceva pestisori, nu doar cu peisaje...

anem

Super Moderator

Registrierungsdatum: 19. Februar 2012

• Nachricht senden

125

Sonntag, 24. Januar 2016, 12:57

momentan, avand in vedere anotimpul, iti va fi destul de greu sa gasesti locurile "fierbinti" ... adica vei fi oarecum nevoit sa te chinui sa gasesti anumite gropane, anumite praguri, evident ceva structuri care "rup" curentul sau alte minuni de genul asta. Structurile insa nu te vor ajuta prea mult daca zici ca raul e plin de ele si atunci vei fi oarecum nevoit sa treci la planul B ... care ar fi:

cand se incalzeste pe afara, incearca sa iti gasesti ceva timp sa iesi imediat ce se intuneca pe malul apei si sa te plimbi in limita posibilitatilor de-a lungul raului. stai cu ochii in patru si cu urechile ciulite la ceea ce se intampla pe apa ... vei auzi somnii rapind in anumite locuri si vei stii care sunt locurile fierbinti unde vaneaza :ochi:

bineinteles ca alea nu vor fi singurele locuri in care sa dai de ei, dar pentru inceput e mai mult decat OK .. iar in timp vei incerca sa le inveti comportamentul si vei gasi alte locuri si posibilitati de a ii scoate pentru o poza.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

acuciureanu

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

126

Sonntag, 24. Januar 2016, 13:39

Emil, nu stiu ce sa zic in privinta anotimpului. Aici acum e cam primavara. La ora asta afara sunt 19 grade... si in urmatoarea perioada se anunta ca se va mai incalzi. Pe raul asta s-a facut si un studiu de o unversitate din Napoli cu privire la populatia de somn care a aparut pe rau, comportamentul lui si evident riscurile distrugerii populatiei de pesti specifici pentru raul asta. Se pare ca somnul in zona asta depune icree si de 2 ori pe an din cauza ca temperaturile sunt destul de ridicate chiar si iarna. De 2 ani de cand sunt in zona asta, cea mai friguroasa iarna a fost cu 5 grade pe timp de zi si -1 - -2 pe timp de noapte(asta anul trecut). Asta ma incurajeaza ca sunt destul de activi si in perioada asta...

Oricum va trebui sa ies pe malul apei sa incerc ce pot si sa imi dau seama de comportamentul lui. Zilele astea trebuie sa imi iasa permisul de pescuit si imediat o sa merg si la cautat mustaciosi. E doar o chestiune de timp, poate si noroc, pana or sa apara si la pozat :noroc:

mane81

Profi

• Nachricht senden

127

Sonntag, 24. Januar 2016, 14:26

Sa fi pregatit sa dai multe gherle :rizi: spinningul la somn, mai ales la inceputuri pana inveti anumite chestii e destul de greu zic eu.Din experienta personala cred ca:
cu cat cunosti mai bine raul respectiv, si cu cat vei pescui mai mult vei acumula ceva cunostinte si iti vei face ceva idei de comportamentul mustaciosilor in locul respectiv.Incet, incet vor aparea si poze...o sa vezi. :noroc:

acuciureanu

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

128

Sonntag, 24. Januar 2016, 16:22

Sa fi pregatit sa dai multe gherle spinningul la somn, mai ales la inceputuri pana inveti anumite chestii e destul de greu zic eu.Din experienta personala cred ca:
cu cat cunosti mai bine raul respectiv, si cu cat vei pescui mai mult vei acumula ceva cunostinte si iti vei face ceva idei de comportamentul mustaciosilor in locul respectiv.Incet, incet vor aparea si poze...o sa vezi.
Dar si cand o sa apara la pozat... :cadou:
Sa se mai incalzeasca afara si o sa incerc sa ajung si la voi in zona sa facem 1-2 partide de :pescuit:

acuciureanu

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

129

Freitag, 29. Januar 2016, 12:40

Nu mi-a ajuns inca permisul de pescuit, pentru ca nu mai aveam rabdare si avand ceva timp liber, miercuri am facut prima iesire, cu un echipament usor subdimensionat. Pe zona pe care am fost hotarat ca am mai multe sanse, s-a dovedit a fi neproductiva. Cred ca motivul ar fi ca apa este foarte mica. La mal nu are mai putin de 50cm, dar gropile nu sunt mai adanci de 1,5m. Canalele care am crezut ca se revarsa in rau sunt defapt, 2 canale artificiale, concepute pentru situatia in care raul are un debit mult mai mare decat in mod normal...

Ma bucur ca am fost totusi pentru ca m-am intalnit si cu alti pescari localnici si se pare ca in zona aia, foarte rar s-au intalnit somni sau alte specii de pesti de apa dulce, fiind foarte aproape de mare si apa fiind uneori sarata. Se pare ca in zona aia se prind cefali si spigole...

In schimb am aflat unde sunt gropile de peste 3-4m... 20km mai in aval de acolo, in zona unui oras. Tot acolo se pare ca este zona consacrata pentru crap, clean, mreana si albitura, iar in perioada asta chiar si o specie de pastrav mare(peste 2-3kg).

Intre timp mi-am comletat echipamentul de spinning la somn. Mai trebuie sa imi iau si firul principal. Am vorbit si pentru permis, care va ajunge luni sau maxim marti. Asa ca saptamana viitoare merg cu si mai mult entuziasm.

Mane, ai avut dreptate...prima gherla a venit, dar am mai si invatat cate ceva despre raul asta.

Bran

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 25. Juli 2013

• Nachricht senden

130

Samstag, 5. März 2016, 18:54

:salut:

Salut!Unde ati cauta somnul in perioada asta,pe o apa curgatoare?Pescuind doar la stationar... :gandesc:

mane81

Profi

• Nachricht senden

131

Sonntag, 6. März 2016, 01:28

:salut:

Salut!Unde ati cauta somnul in perioada asta,pe o apa curgatoare?Pescuind doar la stationar... :gandesc:

Inca nu s-a incalzit prea bine... as incerca intre ape, la iesirea din gropan catre apa mai mica.Peste doar cateva saptamani incepe activitatea catre suprafata :buaaaah:

teo pes

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 11. Februar 2015

Beruf: pescar normal

• Nachricht senden

132

Montag, 7. März 2016, 13:35

Cam de la ce temperatura a apei incepem sa cloncanim? pana in prohibitie pe 10 aprilie are rost sa-l cautam ? :gandesc:
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!! :bucuros2:

133

Montag, 7. März 2016, 13:38

12 grd, depinde de vreme, incepe mai repede pe balti, baraje.

Zoran

ADMINISTRATOR

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

134

Montag, 7. März 2016, 17:13

Cam de la ce temperatura a apei incepem sa cloncanim? pana in prohibitie pe 10 aprilie are rost sa-l cautam ? :gandesc:

Parerea mea este ca, oricand esti pe apa, merita sa bati si cloncul citeva minute. :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

mhoria

Schüler

Registrierungsdatum: 9. Juni 2015

• Nachricht senden

135

Montag, 7. März 2016, 17:53

:salut: Am fost sambata pe Olt, mai mult pentru o plimbare. Apa avea 8 grade, iar pe sonar se vedea ceva activitate intre ape, probabil pesti pasnici. Nu am dat efectiv la clonc, insa am probat niste cloncuri confectionate de un amic, dupa cerintele mele (custom :rizi: ). Doar la un moment dat am avut senzatia că ceva mic se urneste de pe substrat in sus, in urma bataii cloncului, in rest...liniste. Cred ca e devreme. Nici salaul nu a cooperat, nici dupa turbine in curent, nici pe intinsuri cu apa mica, nici pe gropi.

136

Montag, 7. März 2016, 17:58

Chiar daca misca intre aprox.
8-12 grd, de mâncat mănâncă destul de greu si peste 12 grd.

137

Montag, 7. März 2016, 18:58

In ciuda temperaturi apei se prind somni si in aceasta perioada!Ce-i drept ca la stationar,saptamana trecuta,in zona mea,toti pe rau sau prins ,cel mai mare dintre ei a fost 12kg restul somotei,la grund,cu rama groasa si carasel!(asta din auzite,nimic sigur)!
Parerea mea ,in perioada asta trebe cautati somni pe gropane! Momeli:rame lipitori,si poate cate un peste viu micut!

138

Montag, 7. März 2016, 19:46

INTREBAREA ERA ...LA CLONC...LA STATIONAR...NU PRACTIC.
Anul trecut am iesit la clonc de cand avea apa 8 grade. Se urcau somnii de 2-3-4 kg ...forfoteala dar de pus gura nimic....asta, cateva saptamani pana a crescut temperatura apei la peste 12...atunci au inceput sa mai guste...dar ...moderat. Si acum 2 ani la fel. Vorbesc de baraj, cu apa medie de 8-10 m.

Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »gufisor« (7. März 2016, 19:52)

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

139

Montag, 7. März 2016, 20:22

Anul trecut am iesit la clonc de cand avea apa 8 grade. Se urcau somnii de 2-3-4 kg ...forfoteala dar de pus gura nimic.

Pai daca nu le-ai dat "ce vrea gura lor"... :rizi: .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

140

Montag, 7. März 2016, 20:24

Proteina le-am dat... :rizi: ...sunt pusi doar pe joaca...se ridica, coboara, umbla dupa tine zeci de metri si ...doar atat.