Eu zic ca Zoran are dreptate ...Nu 100% ,dar ceva adevar este in ce spune. Pe Mures ,sa spunem ca somnul l-au distrus cu electricul.Sa zicem . Si cu plasele la cofta vara.Si cu grebla .Bun.Salaul sa zicem ca il cauta in prohibitie ,la "smuls" si la plasa si ...merge cica si pe curent.Sa zicem .
Zoran, ai uitat de categoria de "braconieri" ce au acte in regula.
Si cand zic asta, ma refer la "grupul de pescari cercetatori stiintifici" din zona Pojejena. Acum vreo 2 ani, erau 9 "barci" care ieseau la intins plase. Din alea 9, doar 2 aveau licenta valabila, 4 aveau "licenta de cercetatori" (care le da dreptul la pescuit in prohibitie si pescuit inclusiv cu curent), iar ceilalti, nici macar nu s-au mai obosit sa isi scoata licenta.
Rezultat??
In luna mai-iunie, cand "cobora" fitofagul pe Dunare, se prindeau si cate 1-2 TONE de fitofag la plase. Si asta la o singura "tragere"....
Deci si "profesionistii" pot face pagube.
Cum or fi ajuns niste "neica-nimeni" din Pojejena sa primeasca autorizatie de "pescuit stiintific", nu mi-e prea clar. Dar un lucru e sigur clar. Pestele de cap se impute!!!Si adevaratii "braconieri" nu sunt aia "mici" de pe ape, ci chiar "legiuitorii" si cei care vegheaza asupra respectarii legilor.
Acum vreo 2 ani mi s-a relatat si mie de la un pescar de spinning ca exista posibilitatea sa fi autorizat pe "stiintific" dar contra sumei de 10.000 euro.N-am dat prea mare importanta atunci-am trecut-o la "diverse".Imi e f greu sa cred ca ASTAZI poate fi cineva rentabil cu asa investitie de 10.000 EUR, indiferent de metoda/stilul practicat avand in vedere densitatea de peste de pe Dunare.Si daca e vorba de fito, NO problem-e INTRUS in ecosistemul romanesc/european,n-are ce cauta, aici i-as aplauda pe cei care ne scapa de elCum or fi ajuns niste "neica-nimeni" din Pojejena sa primeasca autorizatie de "pescuit stiintific", nu mi-e prea clar
Dieser Beitrag wurde bereits 2 mal editiert, zuletzt von »gufisor« (11. Februar 2015, 08:01)
Alta idee propusa de mine:
Un site unde putem incarca filmulete si poze cu braconierii in timpul desfasurarii actiunii de braconaj, informatii despre masinile lor, barajele sau zonele unde si in ce fel braconeaza . Informatii care cred eu ca daca ar fi stranse intr-un site ar fi mult mai usor de aratat catre politie, jandarmerie, presa.......si la un moment dat si autoritatile vor fi nevoite sa isi faca treaba.
Ce simplu ar fi sa fie asa, facem un comando , taiem capu si totu va fi super. Parca am mai impuscat noi ceva capete la revoluite si parca nu e chiar asa super.Principala vina o poarta cei care ocupa functii si sunt platiti pentru a face ceea ce trebuie.Restul e vorbarie goala...vrei sa omori sarpele,taie-i capul.
Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »gufisor« (11. Februar 2015, 11:27)