...acolo este "buba" , mai mult ca sigur si remedierea este chestie de 15 minute
...daca mulineta este noua si ai garantie la ea , cred ca ar fi mai bine sa nu o desfaci tu
...Gigi , ce vrei sa spui cu postarea aia ?
Sunt două variante cu autoreversul, se întăreşte vaselina la temperaturi scăzute şi arcurile care împing înapoi nu mai fac faţă - nu-mi prea vine să cred; şi a doua, are acolo ceva piesă de plastic care se contractă la frig şi dă peste cap tot angrenajul.
Incep prin a face o mica lista cu Daiwa-urile din dotare:
2 x Daiwa Exceller 3000
1 x Daiwa Advantage 1500
1 x Daiwa Advantage 3500
1 x Daiwa Seagate Hyper 3500
Nu vorbesc de anumite “bube” (care sunt destule) atat de la Exceller-uri cat si la Advantage-uri si voi face referire strict la antirevers.
La Exceller-uri treaba e cea mai urata, cum se raceste putin afara (aici vorbesc inclusiv de temperaturi de 4-6 grade), cum antireversul nu mai functioneaza DELOC, pur si simplu mulineta este ca si cum as folosi-o cu antireversul scos. Motiv pentru care am pierdut destul de multi pesti in momentul atacului cand manivela imi era efectiv smulsa din mana si mulinetea incepea sa se invarta invers.
Advantage-ul de 1500 se comporta aproape identic ca si Exceller-urile cu precizarea ca din cand in cand functioneaza (fapt ce nu ma ajuta cu nimic).
La Advantage-ul de 3500 inca nu m-am confruntat cu problema respectiva dar in weekend Bogdan incerca niste chestii cu lanseta pe care era montat Advantage-ul de 3500 si antireversul a luat-o razna … e adevarat ca nu se invartea cu totul inapoi dar scapa aproape jumatate de tura de manivela … fapt deranjant in momentul “tepei” cand nimeni nu vrea ca antireversul sa nu functioneze corespunzator.
La Seagate-ul de 3500 iarasi eu nu am avut probleme, dar am vazut cum face mulineta lui Mane … motiv pentru care ma astept sa ma confrunt si eu cu problema respectiva mai devreme sau mai tarziu.
Daca nu te enervezi prea tare pe un Exceller cand face figuri o faci in schimb cu un Advantage care este cel putin dublu ca si pret in timp ce la Seagate Hyper chiar te enervezi urat de tot avand in vedere ca e triplu si un pic fata de cat costa un Exceller. Cu ocazia asta cred ca am inchis capitolul Daiwa, si chiar imi pare rau pentru ca anumite mulinete imi placeau … acum mare parte dintre ele vor mai fi folosite doar de la 10 grade in sus.
Si cu Seagate-ul e o adevarata poveste pentru ca initial voiam ceva de la Shimano dar din pacate nu am gasit nici un model care sa se invarta in jurul a 400 de grame - la un pret acceptabil.
E o parere personala, nu neaparat adevar absolut dar la daiwa apar statistic mai multe probleme decat la shimano. Am si eu un caldia cu aceeasi problema. La toate celelalte shimano nu am patit mare lucru, e adevarat nu au nici foarte multe partide, adica nu sunt pescuite intensiv, dar in unele cazuri au si 5 ani mulinetele. Si tot la frig patesc si eu la caldia.
Ai dreptate Tyrael, la Shimano-uri am avut CLAR mai putine probleme sau plangeri decat am la adresa mulinetelor Daiwa.