Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: Forum Pescuit la Somn. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

ovidiu

Profi

• »ovidiu« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

1

Dienstag, 6. Januar 2015, 20:24

Forma capului de jig influențează evoluția shadului?

De exemplu un cap de jig model cap de pește asigură shadului o evoluție mai bună decât modelul bilă?
Salut şi bucuraţi-vă de natură.

2

Dienstag, 6. Januar 2015, 20:29

forma capului de jig influenteaza evolutia shadului?
DA!

ovidiu

Profi

• Nachricht senden

3

Dienstag, 6. Januar 2015, 20:45

V-as ruga să și detaliați puțin.

Dani89

Anfänger

Registrierungsdatum: 5. Januar 2015

• Nachricht senden

4

Dienstag, 6. Januar 2015, 21:10

Din putina experienta pot sa zic si eu acelasi lucru, influenteaza evolutia shadului.Depinde de foarte multi factori si anume:substrat,curentul apei, pe lac ,dunare...etc. Personal folosesc fotball jig.

5

Dienstag, 6. Januar 2015, 23:00

Ovidiu, cu siguranta cum s-a spus mai spus, e diferita evolutia.
Chiar si la forma capului de peste in diferite forme si acelasi gramaj e diferita, dar mai ales la alt model, gen bila, etc....
:noroc:

ovidiu.U

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 6. April 2014

• Nachricht senden

6

Mittwoch, 7. Januar 2015, 07:59

De exemplu un cap de jig model cap de pește asigură shadului o evoluție mai bună decât modelul bilă?

Forma fish head, te obliga sa folosesti carlige mai lungi sau te lasa cu carlige mai scurte. Am avut si eu matrita dar nu-mi placea xa 50% din lungimea tijei carligului era in plumb...
Mai am putin stoc de sabot 40g, dar in reste pescuuesc numai cu bila clasica.
La atatea combinatii de carlige (4/0-7/0) si greutati... Sa mai inrroduc si variatia, bila sau sabot? Ori poate football sauniste bullet/aspirina... As ajunge la balamuc... :doaaamne:

Spor...
Pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu

Profi

• Nachricht senden

7

Mittwoch, 7. Januar 2015, 08:46

Mai am putin stoc de sabot 40g, dar in reste pescuuesc numai cu bila clasica.
La atatea combinatii de carlige (4/0-7/0) si greutati... Sa mai inrroduc si variatia, bila sau sabot? Ori poate football sauniste bullet/aspirina... As ajunge la balamuc... :doaaamne:

Aici ai dreptate, nu poţi să mergi pe malul apei şi "aici îi apă liniştită pun jig cu cap bilă, etc" ar fi prea mult, cred. Vreau să-mi cumpăr o matriţă pentru shaduri de 10,12,15 cm pentru spinning la somn pe ape curgătoare şi ar fi bine de ştiut care formă de jig este cea mai completă. M-ar mai interesa ce gramaj de cap de jig este necesar pentru shad de 12 cm pe Dunăre, în locuri cu adâncimi până în 15m pentru a putea prinde substratul.

M-am gândit de exemplu că o bilă de 80g la un şhad de 12 cm poate să diminueze bătaia şadului, acţionând ca un fel de paravan care diminuează curentul care ajunge la coada şhadului. Nu ştiu dacă este aşa, ce păreri aveţi?

Zoran

ADMINISTRATOR

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

8

Mittwoch, 7. Januar 2015, 13:17

M-am gândit de exemplu că o bilă de 80g la un şhad de 12 cm poate să diminueze bătaia şadului, acţionând ca un fel de paravan care diminuează curentul care ajunge la coada şhadului. Nu ştiu dacă este aşa, ce păreri aveţi?

Hmm... nu stiu ce sa zic, poate stie sa-ti raspunda Larry. El pescuieste si cu capuri de 80 gr cu gume de 12 cm. Oare prinde? Daca prinde, inseamna ca nu-i bai mare :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

larry

Profi

Registrierungsdatum: 1. März 2012

• Nachricht senden

9

Mittwoch, 7. Januar 2015, 14:52

Citat de la »ovidiu«

Hmm... nu stiu ce sa zic, poate stie sa-ti raspunda Larry. El pescuieste si cu capuri de 80 gr cu gume de 12 cm. Oare prinde? Daca prinde, inseamna ca nu-i bai mare

Multe chestii influențează bătaia șhadului dar dacă reușești să echilibrezi bine montura în funcție de adâncime, curent rezultatele vor apărea, să țină paravan o bilă de 80 la un shad de 12 nu prea cred. :pescuit:
Prefer să fiu urât pentru ceea ce sunt decât să fiu iubit pentru ceea ce nu sunt.

Registrierungsdatum: 2. Mai 2013

• Nachricht senden

10

Mittwoch, 7. Januar 2015, 15:01

:rizi: :rizi:
lumea vorbeste,si vorbeste,si vorbeste,iar cind nu mai stie ce sa spuna, INVENTEAZA

11

Mittwoch, 7. Januar 2015, 16:18

Pe apa statatoare la adancimi de 15-20m ce forma si greutate e indicata la jig? ce dimensiune a shadului este indicata?
Dar pe apa curgatoare cu adancimi cuprinse intre 2-4m cu un curent relativ tare?

cristiGalati

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 7. Januar 2014

Beruf: Inginer

• Nachricht senden

12

Mittwoch, 7. Januar 2015, 16:36

indiferent de apa pe care pescuiesti vei folosi cea mai mica greutate cu care poti bate fundul corect: nu ti se rostogoleste bila pe fundul apei
asta este motivul pentru care Lary are in trusa JIG-uri de la 30g pana 180 g (nu glumesc)
si uite asa avem probleme cu coloana de la carat sculele pana la barca si inapoi!

attila

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

13

Mittwoch, 7. Januar 2015, 16:44

Depinde foarte mult si de grosimea firului pe care il folosesti si de guma pe care o folosesti. Amandoua intervin in ecuatie cu variabila "portanta". Gumele mai aduc si variabila "flotabilitate" in calcul. Asa ca e greu de spus ce gramaj de jig trebuie sa folosesti pe apa de 15-20 de m, sau pe apa de 2-3 m. Trebuie sa te adaptezi :). Azi poate manca la gume mici (5-7 cm), maine poate manca la gume mari (10-12 cm). Pe gume mici, poti tine fundul cu 7-10 grame, pe gume mari....poate ai nevoie de 18-21.

Poate si de acceea e frumos pescuitul. Ca tot timpul trebuie sa te adaptezi situatiei, sa fi pregatit pentru nepregatit.
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.