Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

41

Donnerstag, 16. Oktober 2014, 20:58

Unul? :gandesc:
Pai eu vad asa... cu un echipament light, primesc de ex pe zi/ seara buna 7 muscaturi:
2 pesti de pina in 5 kile prinsi
3 rupturi
2 dezgataturi

Cu echipament adecvat,"poate" doar 4 muscaturi dintre care 4 somni prinsi, poate chiar mai mult, cine stie??? :noroc:

Zoran,

ai pescuit vreodata la spinning timp de 7-8 ore incontinuu fara sa ai un atac sau o muscatura?!
chiar crezi ca dupa 2-3-5 partide din astea, consecutive, mai exista cineva care sa isi puna intrebarile de mai sus?!

Zoran

ADMINISTRATOR

• »Zoran« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

42

Donnerstag, 16. Oktober 2014, 21:13

Adiwolf, personal nu, ptr ca nu sunt spinningar impatimit. Dar cunosc destui care o fac, si nu se prea plang nici de febra musculara, nici de lipsa de capturi :nunteleg: sincer, nu inteleg... trebuie sa cercetez, ptr ca nu-mi place sa las imediat armele jos si sa ma consolez cu "e imposibil". :noroc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Diogene

Fortgeschrittener

• »Diogene« wurde gesperrt

Registrierungsdatum: 21. Juni 2014

• Nachricht senden

43

Donnerstag, 16. Oktober 2014, 22:20

Mane,pescuiesc cam in zona a 4 baraje de pe Olt.Ehhh,la noi in zona rar ajungi sa dai cu 21 gr.exceptional cu un
28 gr.sa zicem.De
regula ne invartim
cam pe la 11-
17gr. Asa pescuim si salaul si somnul.Aici se invarte si greutatea voblerelor.Eu am ales acel blank de la Mhx 843 pentru ca duce cu mult mai mult decat scrie pe el si poate face fata surprizelor.Asa ca nu vad de ce as opta pentru echipament greu sa merg sa caut somnul cand poate daca am noroc si an bun il gasesc de vreo 3-4 ori sa zicem.Si ala fara sa-mi creeze probleme sa nu-l pot scoate de pe mal.Bineinteles vb.pentru mine dar cam vad ce se intampla in jurul
meu cand ies la pesti.Poate pe baraje din barca e altfel,dar cum bine spunea cineva,multi membrii si doar unii si aceeasi la
discutii.Ma rog,fata de astia am o parere personala,dar asta e alt subiect.
Dragii mei "prieteni",adevarati lupi moralisti...scoateti-va unghia din gat.

mane81

Profi

Registrierungsdatum: 15. April 2012

• Nachricht senden

44

Donnerstag, 16. Oktober 2014, 23:09

Eu cred ca in ceea ce priveste alegerea echipamentului conteaza putin si ceea ce vezi tu la alti pescari pe apa.Consider ca influenteaza putin si chestia asta in sensul ca daca marea majoritate a pescarilor folosesc lansete mai light sau mai heavy pe o anumita apa e clar ca si tu fara sa vrei parca tinzi sa pescuiesti la fel ca ei.Chestia asta din punctul meu de vedere fara sa vrei influenteaza sau cel putin te face sa gandesti de ce aia pescuiesc in felul asta.
Sa nu credeti ca eu pe apele italiene pescuiesc heavy la spinning la somn(din punctul lor de vedere), eu cred ca fac un compromis pescuind cu un combo de aproximativ750-800 de grame.Am intalnit pe aici pescari ce fac spinning la somn cu cu un combo ce se apropie de 1 kg.Nu stiu realitatea de pe apele Romaniei, am plecat de acasa de multi ani insa din ceea ce citesc pe internet imi da senzatia ca acolo pescarii de spinning tind sa pescuiasca putin mai light decat pe aici(parerea mea). In privinta asta vreau sa il inteb pe colegul Zamfi spre exemplu pe Mures in zona lui atunci cand "merge somnul" toata lumea pescuieste cu un echipament cam ca al tau sau mai sunt si unii ce pescuiesc cu linii mai grele la somn???

Tyrael

Profi

Registrierungsdatum: 10. Dezember 2012

• Nachricht senden

45

Donnerstag, 16. Oktober 2014, 23:41

da pescuiesc cu linii mai groase.... dar au tensiune pe ele :doaaamne:

zamfi

Profi

Registrierungsdatum: 25. Februar 2012

• Nachricht senden

46

Freitag, 17. Oktober 2014, 07:11

da pescuiesc cu linii mai groase.... dar au tensiune pe ele :doaaamne:

:rizi: :rizi: :nervos:

zamfi

Profi

• Nachricht senden

47

Freitag, 17. Oktober 2014, 07:17

In privinta asta vreau sa il inteb pe colegul Zamfi spre exemplu pe Mures in zona lui atunci cand "merge somnul" toata lumea pescuieste cu un echipament cam ca al tau sau mai sunt si unii ce pescuiesc cu linii mai grele la somn???

Mane, eu fac parte din pescarii "suparati" la somn in ceea ce priveste echipamentul! :rizi: Ma refer cand pescuiesc cu fir textil de 40 lbs si se uita lumea ca la avioane! In general la noi se pescuieste cam in clasa de putere descrisa de mine si unul dintre cele mai folosite bete este Avid de 2 oz ! Asta ca sa iti faci o idee clara . Nu aruncam naluci mai mari de ,hai sa zic 30-35 g si asta ne limiteaza drastic in privinta betelor folosite ! Media greutatii nalucilor de somn se invarte pe la 20 g , indiferent ca e vobler ,lingura sau guma. Pe o apa de cca 1,5 m daca dai cu naluci mai grele risti sa prinzi mineri! :rizi:
Acuma eu nu zic ca nu or fi si pescari care dau cu bete de 300-400 g si fire de 50 sau 60 lbs . Numa ca astia sunt mai des intalniti iarna si parca la spinningul ala ii spune "grebla" pe la noi :drac2:

Zoran

ADMINISTRATOR

• »Zoran« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

48

Freitag, 17. Oktober 2014, 08:28

Total de acord Mane, de aceea folosesc de casting fiind mai usoare si mai puternice ca cele de spinning..

Suli, parerea mea este ca lansetele de casting nu sunt ok ptr spinning la somn, un spining mai "greu", mai obositor. Prin faptul ca au manierele scurte nu le poti propti nici sub brat, nici intre picioare, toata greutatea comboului solicita mult incheietura, chiar tot bratul supunindul sa stea mai tot timpul incordat.
Cunosc pescari si de 55-60 de ani care dau ore in sir la spin cu Stella, care are si ea peste 600 gr, si cu lanseta de spin de 250 - 350 de grame. Fara sa oboseasca. :gandesc:

Cum am scris, voi cerceta si voi experimenta cea mai "lejera" varianta, dar totodata si varianta sigura.
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Registrierungsdatum: 14. Juli 2012

• Nachricht senden

49

Freitag, 17. Oktober 2014, 17:08

Citind acest topic mi-am amintit cum incerca sa ma convinga pe mine un pescar de pe Somes cum a scos el un somn de vreo 65-70 kg ,folosind cica, un legend elite pina in 18 gr(medium) :rizi: si fir de 15 lb :rizi: :rizi: si atentie, sa dus dupa el vreo 300 m de mal impadurit..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

attila

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

50

Freitag, 17. Oktober 2014, 17:24

Daca asta a putut...cu echipament de "avad", noi de ce n-am putea...

Adevarul: Record pescaresc pe Dunare: somn de 100 kilograme | Green Report

:D
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

zamfi

Profi

• Nachricht senden

51

Freitag, 17. Oktober 2014, 19:48

"Avad-ul" asta e ceva peste mare tare din moment ce da cu fir de 17 kg (nu lbs !) :rizi:
E clar ca omul era pregatit ...daca dadea dupa somn probabil avea ,pastrand proportiile , un fir cu rezistenta de 100 kg (nu lbs!) :rizi:

Registrierungsdatum: 14. Juli 2012

• Nachricht senden

52

Samstag, 18. Oktober 2014, 06:20

Astea-s pescaresti..Cred ca fiecare experimenteaza pina gaseste compromisul aproape perfect , ca ''perfect '''nu exista pe lumea asta, in ceea ce priveste calibrarea echipamentului...eu unul inca mai caut..
'''..as vrea sa practic c@R, dar ..legea nu-mi permite..''' :nunteleg:
'''....oricum nu retin salaii mari, pentru ca au carnea prea tare..'' :doarecapu:
'''''.....sa invatam unii de la altii..'' :drac:
''''...daca as prinde peste la fiecare iesire, si eu as practica c@R...''' :nu:

Registrierungsdatum: 17. April 2012

• Nachricht senden

53

Samstag, 18. Oktober 2014, 06:54

Daca asta a putut...cu echipament de "avad", noi de ce n-am putea...

Adevarul: Record pescaresc pe Dunare: somn de 100 kilograme | Green Report

:D

interesant articol mai ales partea asta :

Zitat

Pescarul spune ca pe raurile din Germania nu exista nicio restrictie cu privire la somn. “Este rapitor, si pentru ca distruge mult puiet, regula stabilita este sa fie scos din apa intotdeauna", a spus Freithoff.

ps . mor cand ii aud pe nemtii folosind cuvantul "special" atunci cand vor sa dea prea multa importanta echipamentului si implicit propriei persoane. Cuvantul asta creeaza asa, o atmosfera enigmatica, dand un aer de superioritate

suli

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 2. April 2014

• Nachricht senden

54

Sonntag, 19. Oktober 2014, 14:04

Suli, parerea mea este ca lansetele de casting nu sunt ok ptr spinning la somn, un spining mai "greu", mai obositor. Prin faptul ca au manierele scurte nu le poti propti nici sub brat, nici intre picioare, toata greutatea comboului solicita mult incheietura, chiar tot bratul supunindul sa stea mai tot timpul incordat.

Se poate sa ai dreptate,nu zic nu,dar sunt bete casting de swimbait pana in 300g sau chiar mai mult(cele de Musky)la care manerele sunt foarte lungi...

anem

Super Moderator

Registrierungsdatum: 19. Februar 2012

• Nachricht senden

55

Montag, 20. Oktober 2014, 09:46

Conteaza foarte mult 100 de grame in plus la o mulineta(parerea mea).

Total de acord Mane, de aceea folosesc de casting fiind mai usoare si mai puternice ca cele de spinning..un shimano curado 301 de casting cantareste vreo 300 g daca bine tin minte si isi face treaba...

Suli, dupa primul somn de 30 de kg intrat pe lanseta de casting vei vedea cum incepi sa te uiti dupa un echipament de spinning. daca ai echipamentul de casting atunci foloseste ceea ce ai, dar daca vrei sa iti faci un combo nou pentru somn atunci iti recomand sincer sa te uiti direct dupa un combo de spinning.
Always C&R ... un alt mod de a savura un peste :bucuros:

AnEm

Registrierungsdatum: 17. April 2012

• Nachricht senden

56

Montag, 20. Oktober 2014, 11:27

Suli, dupa primul somn de 30 de kg intrat pe lanseta de casting vei vedea cum incepi sa te uiti dupa un echipament de spinning. daca ai echipamentul de casting atunci foloseste ceea ce ai, dar daca vrei sa iti faci un combo nou pentru somn atunci iti recomand sincer sa te uiti direct dupa un combo de spinning.

Cu toate ca are unele avantaje echipamentul de casting si eu sunt de aceeasi parere intrucat, desi echipamenul respectiv rezista mai bine la forta si e mai fiabil din punctul asta de vedere, priza pe lanseta e incomoda in dril si daca ti lanseta cu o priza normala pe tragaciul mandrinei, nu poti pune destula forta iar daca ti lanseta cu o priza deasupra mulinetei , tendinta comboului de a se rasuci cu mulineta in jos e enervanta si dificil de contracarat (din acest motiv betele de apa sarata au decupaje in coada si suport special pe centura ).
Personal am avut doar o stiuca de vreo 6 kg (ca peste mai mare pe echipament de casting ) si dupa acea partida am pus in cui echipamentul de casting renuntand totodata si la pescuitul cu jerkbaituri si pullbaituri mari .

suli

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 2. April 2014

• Nachricht senden

57

Montag, 20. Oktober 2014, 14:13

Suli, dupa primul somn de 30 de kg intrat pe lanseta de casting vei vedea cum incepi sa te uiti dupa un echipament de spinning. daca ai echipamentul de casting atunci foloseste ceea ce ai

Am unul de casting pana in 2 oz..raman cu el deocamdata,pe Mures cred ca face fata..