Cativa dintre noi stiu bine ca sunt momente cand rata rateurilor la avat cate o data este destul de mare, chiar deranjanta. Avatul este un peste foarte ciufut, care iti face peri albi, si ai impresia ca nu exista solutie. Daca cu o zi inainte ai facut "festival" intrun loc, a doua zi cu acelasi scule ai rateu dupa rateu, desi folosesti acelasi scule ca in ziua precedenta, acelasi stil de pescuit, de recuperare, aceleasi naluci. S-a obisnuit cu stilul tau?, a invatat ca nalucile tale sunt un pericol?, te vede?, . Valul mare in spatele nalucii, izbituta care o simti , dar nu se agata desi toate conditiile din ziua precedenta sunt intrunite, nu am explicatie. Are gura destul de tare si o data agatat eu zic ca nu prea scapa. Scapari pe drum am avut mai multe cand a fost prins de "lateral, exterior", cand am vazut asta, cu ochii mei, si asta s-a intimplat cand de obicei erau ciufuti, si nu finalizau atacul. Ce a fost prins de gura, si chiar inghitit, nu a scapat, chiar am avut probleme cu scoaterea carligului.
Solutie pentru diminuarea acestor situatii: Se schimba ancorele , Eu cand schimb folosesc numai OWNER, alea negre de obicei, foarte ascutite dar nu foarte rezistente, se mai indoaie.
A doua chestie schimba voblerul si stilul de recuperare. Te mai uiti si pe la solunare, etc, etc.
" Fara gluma festival inseamna cate o data zeci de kG pe ora, sau 5 lansari 4 avati.etc, etc."
Anu asta a fost un an mort pt. mine. Nu prea ne-am protivit cu avatii.