ps: Mane, ieri pentru a ajunge la locul 0 cand m-am dus am trecut canalul cu apa pana la gat. Surpriza a fost la intoarcere, cand apa crescuse cu mai bine de jumatate de metru si brusc nu am mai simtit pamantul sub picioare si dupa o gura de apa m-am trezit inotand cu rucsacul in apa si lanseta in mana![]()
Oricum ,cand iti da tren si pleaca ...si nu mai stii ce sa faci ...si nu esti cu barca...si firul se termina...si trebuie sa te lasi pe vine sa poti tine batul...si iti ramanae urma pe deget de la tambur ...si inima ti s-a dus de mult in gura si pulsul merge catre doua sutare , atunci si DOAR atunci TRAIESTI 100% MIRACOLUL SPINNINGULUI
S-a facut multa emotie si anul asta
Pai bine, mai domnule, tu pescuiesti in gara? Trenuri, metrouri... tramvaie pfff![]()
Aveai ceva ancore schimbate pe voblerul ala sau erai cu cele de serie? 40lbs pe Mures mie imi pare suficient..desi de pe mal..pot aparea situatii stanjenitoare...
...
Montura folosita este ceea din poza:
![]()
Marea mea nedumerire este distanta de la plumb la cârlig. Credeți ca ar trebui sa fie mai mare? După aceasta partida am aruncat si o caracatița peste.
Pestele folosit a fost un caras un pic mai mare ca palma (mai mare nu am avut).
Am atasat si un filmulet in care se vede poziția plutei. Adâncimea apei in acel loc este de 2,5m
...
Daca ati avut atac acolo, locul e bun, il veti prinde!
Daca ati avut atac acolo, locul e bun, il veti prinde!
Sper ca nu!Glumeam normal.
In zona respectiva a fost foarte mult somn.Pe la Revolutie de ex. Acuma mai este asa ...pe sarite.Azi iarna s-a dat la grebla acolo si s-a prins din cate am auzit si eu de pe la braconieri...De altfel am si vazut o poza cu doi somni la vreo 15-20 kg bucata atarnati "vanatoreste" pe parul de trasport
Apoi cica a doua zi ar fi luat inca vreo 60 kg de somn de acolo.In fiecare iarna e la fel!Paza ...
Asa ca ,dpmdv , orice peste mare care "pleaca" de acolo reprezinta un dezastru ecologic pentru zona . Pe vremuri era plin de somn in zona.Acum as elibera ceva balauri dar nu prea mai am ce ...Bine ,este in continuare si pe locul respectiv "ala mare"
![]()
Distanta de la plumb la momeala circa 70 cm. De la plumb la pluta circa 80-100 cm. Pestele inoata astfel intr-o zona, vazuta de la luciul apei in jos, intre: -10 cm sub luciu pina la -1,7 m, dar indeosebi in zona +/-40 cm in jurul plumbului.
In ultimul timp am folosit sub plumb niste tuburi rigide care apasa direct pe carlig ceea ce nu-i permite pestelui sa se ridice prea mult.
Distanta de la plumb la momeala circa 70 cm. De la plumb la pluta circa 80-100 cm. Pestele inoata astfel intr-o zona, vazuta de la luciul apei in jos, intre: -10 cm sub luciu pina la -1,7 m, dar indeosebi in zona +/-40 cm in jurul plumbului.
Zoran mi-e teama ca daca las atâta fir sub plumb si deasupra o sa se incalce in propriul fir dar o sa fac si niste monutri si asa sa vad ce iese. In ultimul timp am folosit sub plumb niste tuburi rigide care apasa direct pe carlig ceea ce nu-i permite pestelui sa se ridice prea mult.
De ce sa nu se ridice? Momeala trebuie sa fie atractiva! Daca pui ancora sub peste, nu se prea poate incurca in forfah. Incearca si ne mai vb.
In 30 min.ati prins toti somni???
Nu ar fi rau sa avem si in Romania asa rau ca si Rinul sa iesi 2-3 ore si sa si prinzi 4-5 bucati...
Avem: Dunarea, Oltul, Muresul. Chiar si Timisul sau Bega tine f mult somn. Atata doar ca nu posteaza nimeni, ca sa se vada cit este.
Sunt de acord in totalitate, nu posteaza nimeni.
...
Or fi si car nu posteaza, dar sunt si ff multi care n-au ce posta, si oricat ati crede voi ca se prinde mult eu zic ca va inselati amarnic. Somn tin si Muresul si Oltul si etc, dar nu asa mult si nu se prinde atat ca in alte parti si va pot da argumente de ce nu destule. Aici vb de pesti peste 1.20 sa zicem....
...
In fine, sa am eu partide bune de sa va umplu de poze![]()
Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 1. April 2013
Beruf: Finisaje in constructii
Am avut cateva trasaturi bune de tot,dar de fiecare data am ramas fara pestele momeala .
Daca e sa fie o masura eficienta de protejare a pestelui, apoi singura este, cum zice Adiwolf, una aplicata de autoritati bazata pe amenzi-mauri penale.
La noi nu are cine, ''autoritatile'' confundindu-se in buna parte cu ''braconierii''..
Nu demult am vazut un greblas harponind intentionat un castor care inota linistit prin fata lui.Mie sila de anuminte componente ale speciei umane.
Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 25. April 2012
Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
Pe lac se pescuieste la spinning in felul urmator:doua bete cu voblere in barca ,cu motor electric ,pescarul sta in picioare si da-i jur amprejurul lacului.Un fel de pescuit la trolling reincarcat