Feri, eu, in momentul asta, am 3 marci de lansete. Peste o saptamana le probez pe toate si voi veni cu review pentru fiecare dintre ele (Pro-T, Formax si Destroyer2). Tot ce am avut de alte marci le-am dat (fibra plina, chinezarii, NeverCrak, Kogha). Cele 3 modele pe care le am, vor fi folosite atat cu multipicatoare (Penn 310, 320, Sennator, Commander) cat si cu mulinete cu tambur de 8000. Voi scrie si cu ce anume se impaca mai bine fiecare dintre ele. Daca mai ai rabdare pana pe 9 aprilie, sper ca raspunsurile mele sa te indrume spre o varianta convenabila ca si pret dar cu care sa-ti faci treaba in conditii optime.
Formax Legacy 2,85m 150-300gr => o lanseta frumos lucrata, pot spune chiar finuta. Are o tinuta parabolica fara a parea o lanseta moale. Semnalizeaza orice trasatura. In drill cu moace de 5kg faci ce vrei cu pestele. Astia de 5kg i-am ridicat direct cu lanseta pe mal. Plumbul avea o greutate de 250 gr (2 plumbi de 125gr legati impreuna), iar cu firul de 0,66mm aruncam fara niciun efort 50-60m. Fara a o testa cu pesti punctabili, i-as acorda o nota de 9 (daca as fi luptat si cu un peste punctabil, probabil ca as fi acordat nota 10, asa am totusi rezerve)
Pro-T Waller 3m 150-420gr => o lanseta destul de OK, finisajele fiind destul de neingrijite. Are o tinuta parabolica si da impresia unei lansete moi, dar nu-i asa. Semnalizeaza orice trasatura. In drill cu moace de 5kg se comporta bine, dar greutatea lansetei nu este un avantaj. Am ridicat pestii pe mal direct cu lanseta fara a-mi lasa impresia ca ar putea ceda. Ca si nota i-as acorda 7-8. Impresia mea este ca la un somn punctabil face fata insa cu emotii.
Destroyer 2 2,70m si 2,85m 150-420gr => o lanseta "butucanoasa" pentru pesti de talie medie si mari. Actiunea este progresiva ajungand la parabolica in urma unui efort mare. Finisajele nu sunt de top. Cu somoteii de 5kg nu exista nicio placere aducandu-i la mal fara a-ti da seama de marimea pestelui. Nota pentru lanseta asta, tinand cont ca-i pesntru pesti de talie mai mare, ar fi cam 9 din ce am vazut eu ca poate tragand din lanseta de montura agatata intr-o structura.